Training

Ben je op zoek naar kwalitatief hoogwaardige lessen en trainingen? Dan ben je bij Hofstede de Kruidberg aan het juiste adres. Op basis van de klassieke rijkunst, aangevuld met hedendaagse kennis werken we systematisch aan een duurzaam partnerschap tussen jou en je paard. Dit is ons aanbod.

  • Dressuur Instructie
  • Wedstrijd Training en Coaching
  • Grondwerk
  • Training van het Paard
  • Revalidatietraining
  • Springles

Dressuur Instructie

Je wilt groeien als combinatie? Saskia kan jou daarbij helpen!

Samen met Saskia kies je het trainingssysteem dat past bij jou en je paard. Tijdens de lessen leer je hoe een paard fysiek is gebouwd en hoe het beweegt. Je leert wat het effect hierop is wanneer je op je paard rijdt.

Tevens is het belangrijk de psyche en emoties van een paard te leren begrijpen. Kennis van het wezen paard is essentieel om de opleiding van het paard tot een succes te maken. Het geeft jou als ruiter begrip van hoe jouw paard je hulpen interpreteert. Maar ook waarom hij de gevraagde reactie wel of juist niet geeft?

Ontwikkeling van kennis en vaardigheden van al deze aspecten zijn nodig om het paard een duurzame en prettige opleiding te geven. Daarbij verliezen we het plezier natuurlijk niet uit het oog! 

Je bent van harte welkom op Hofstede de Kruidberg om de lessen te volgen in een eb en vloed 20 x 40 baan. In overleg kan er ook op locatie les worden gegeven.

Wedstrijd training en coaching

Als wedstrijdruiter ben je bij ons ook aan het goede adres. Door Saskia haar jarenlange ervaring in de wedstrijdring kan bij uitstek zij jou begeleiden richting een wedstrijd. Dit kan o.a. door middel van proefgerichte lessen.

Ook herken je vast het volgende; thuis gaat het fantastisch maar op wedstrijd lijkt het niet te lukken. Door je op een wedstrijddag te laten begeleiden en coachen identificeren we valkuilen op tijd zodat je ze kunt ontwijken. Hierdoor kun jij je volledig richten op je proef en sta je de volgende keer met zelfvertrouwen aan de start.

Revalidatietraining

Komt je paard net terug van een blessure of heeft je paard steeds terugkerende fysieke problemen, dan kunt u bij ons terecht voor revalidatie training.

Het eerste dat we doen is het probleem achterhalen. Is het een medisch probleem dan is het belangrijk om het te laten nakijken door een dierenarts of bv. osteopaat. Komt het vanuit het zadel dan is een zadelmaker belangrijk ect. Vaak is het een combinatie van verschillende factoren.

Daarnaast is de training erg belangrijk. Met de juiste training kunnen veel problemen worden opgelost en worden voorkomen. Met onjuiste training kunnen helaas problemen ontstaan.

Op basis een analyse van de aard van de blessure maken we een opbouwschema (evt. in overleg met behandelend arts). Vaak werken we eerst op de grond, aan de hand of aan longe om het paard te leren zijn lijf op de juiste manier te gebruiken. Vervolgens gaat het paard weer onder het zadel.

Een juiste opbouw van de training is belangrijk om in de toekomst blessures of problemen te voorkomen.

Grondwerk

Om optimaal partnerschap te ontwikkelen tussen jou en je paard is het werken vanaf de grond belangrijk en ontzettend leerzaam.

Veel rijtechnische problemen beginnen al op de grond. Op de grond wordt over het algemeen al veel duidelijk. Hoe is de verstandhouding tussen jou en je paard? Wie leidt wie? Waar zitten de lichamelijke moeilijkheden van jouw paard en hoe kun je die vanaf de grond oplossen?

Training van het paard

Je kunt je paard door Saskia laten trainen. Dit kan een korte periode zijn om een bepaald probleem op te lossen. Maar ook je paard structureel laten rijden / grondwerken om je paard verder te ontwikkelen is mogelijk. Samen met Saskia bespreek je de doelstellingen en de aanpak. 

Springles

Iedere week kun je deelnemen aan de spring en balkjes lessen. Door afwisseling in je training aan te brengen verbeter je het lijf van je paard en houd je hem metaal fris. Daarnaast is het leuk om in groepsverband les te krijgen!

Groei als combinatie!

Wil je stappen zetten in de ontwikkeling van je paard en van jezelf als ruiter? Meld je aan voor onze trainingen.

LET’S GET STARTED
Ik wil trainen