Stalling

De natuurlijke behoeften van jouw paard staan bij Hofstede de Kruidberg centraal. De paarden gaan dagelijks naar buiten en krijgen ruwvoer van eigen oogst. De trainingsfaciliteiten bieden de mogelijkheid om dagelijks aan de ontwikkeling van jou en je paard te werken. Door de ligging aan de duinrand, ben je zo in de duinen en op het strand.

  • Stallen
  • Weidegang
  • Ruwvoer
  • Rij- en longeerbaan
  • Zo in de natuur

Stallen

Op Hofstede de Kruidberg zijn 19 buitenboxen en 21 binnenboxen. Dagelijks krijgen de paarden schoon stro of vlas en twee keer per dag krachtvoer. Uitmesten dien je zelf te doen, al is het mogelijk om dit tegen een vergoeding te laten doen. Bij iedere box is zadelkast beschikbaar. 

Weidegang

Ook een sportpaard hoort in de wei en als het weer het toelaat het hele jaar rond. Weidegang is belangrijk voor de natuurlijke behoeften van jou paard. Onder andere zijn sociale contacten en vrije beweging. Op het land kan jouw paard even lekker zichzelf zijn. Hofstede de Kruidberg beschikt over 8 hectare wei waarop jouw paard dagelijks buiten wordt gezet. Het binnen zetten doe je zelf.   

Ruwvoer

Je paard krijgt dagelijk op meerdere momenten ruwvoer. De hoeveelheid wordt aangepast aan de hoeveelheid gras die er op het land staat. In de winter is dit dus meer dan in de zomer. De verschillende vormen van ruwvoer oogsten wij zelf.

Rij- en longeerbaan

Voor het trainen van je paard kun je gebruik maken van de 20×40 rijbaan en van de longeerkraal. Ze beschikken over een all wether eb en vloed bodem en worden dagelijks glad getrokken.

Zo in de natuur

Vanaf het erf rijd je binnen 5 min het prachtige Nationaal Park Zuid Kennermerland in. Ook rijd je door de duinen zo naar het strand. Om je paard mentaal fit te houden is de afwisseling van buitenrijden erg goed. Daarnaast train je er andere spiergroepen mee dan wanneer je in de bak rijdt.

Groei als combinatie!

Wil je stappen zetten in de ontwikkeling van je paard en van jezelf als ruiter? Meld je aan voor onze trainingen.

LET’S GET STARTED
Ik wil trainen